Recepten
Sangria
Sangria is een cocktail gebaseerd op wijn en fruit afkomstig uit Spanje en Portugal. Er is doorgaans niet één manier om sangria te maken en er bestaan in heel Spanje veel regionale variaties. Rode wijnsangria bestaat doorgaans uit een basis van rode wijn gemengd met gehakt fruit, bruisend water of limonade en een gearomatiseerde likeur. De naam stamt af van het Spaanse woord ‘sangre’ wat bloed betekent en dat verwijst natuurlijk naar de mooie rode kleur van de wijn.
De basis is de rode wijn en hier is het belangrijk om een goeie rode wijn te kiezen, aangezien deze cocktail groten deels bestaat uit deze wijn. Wij stellen een Spaanse Rioja of Merlot voor. Probeer wijnen te vermijden met een hoog tannine gehalte, de sangria zou nogal bitter kunnen nasmaken.
Je kan eventueel vers fruit gebruiken zoals sinaasappel, limoen, citroen, aardbei, appel, perzik. Maar je kan natuurlijk ook ons gevriesdroogde fruitmix gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd fruit in huis hebt en dat de smaken intensiever zijn dan vers fruit. Doordat het fruit gevriesdroogd is krijgt het dezelfde structuur en mondgevoel nadat het even geweekt heeft.
Koicha (dikke matcha)
Matcha wordt tot een rijke, dikke pasta gemaakt door minder water en meer matchapoeder per portie te gebruiken.
Usucha (dunne matcha)
De standaard matcha-klopmethode, gemaakt in een normale, vloeibare consistentie.
Koudgeklopte Matcha
Door matcha met koud of gekoeld water te kloppen, komt een sterke zoetheid naar voren.
IJsgekoelde Matcha
Bereid matcha met heet water en koel het snel af met veel ijs.