Belgisch Stoofvlees met Friet

14/01/2025 Bereidingstijd: 4 u.
Belgisch Stoofvlees met Friet

Dé ultieme Belgische klassieker: Stoofvlees met friet! Geniet van de ultieme Belgische klassieker: stoofvlees met friet! Met de heerlijke kruidenmixen van Beau Spices til je dit gerecht naar een hoger niveau, vol rijke en authentieke smaken. Perfect voor een gezellige avond waarbij comfortfood centraal staat.


Ingrediënten

Voor het stoofvlees:

Voor de friet:

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • Frituurolie

Bereidingswijze

Stoofvlees maken:

Verhit de boter of olie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Bak de blokjes vlees in porties rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.

Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze zacht en glazig zijn.

Voeg het vlees terug in de pan. Strooi de Mix voor Stoofvlees en van Beau Spices over het vlees en roer goed door.

Giet het bier erbij en voeg de opgeloste bouillon toe. Roer goed zodat alle smaken mengen.

Smeer de sneetjes brood in met mosterd en leg ze op het vlees (de korsten mogen eraan blijven). Dit zorgt voor binding tijdens het stoven.

Voeg de appelstroop en de laurierbladeren toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag het vuur, en laat het stoofvlees met deksel op de pan 2-3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door.

We lossen de bruine saus op met water en gieten dit beetje bij beetje bij het kokende stoofvlees. Naar wens kan je nog water toevoegen indien de saus te dik is.

Friet maken:

Schil de aardappelen en snijd ze in frieten. Spoel ze goed af en dep ze droog met een schone doek.

Verhit de frituurolie tot 140°C en bak de frieten in porties voor (ongeveer 5 minuten) tot ze lichtgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhoog de temperatuur van de olie tot 180°C en bak de frieten opnieuw kort af tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveren

Verwijder de laurierbladeren uit het stoofvlees. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. 

Serveer het stoofvlees met de verse frieten en eventueel een frisse salade of zelfgemaakte mayonaise.

Eet smakelijk!

Tip: Voor extra smaak kun je een beetje geraspte chocolade toevoegen aan het stoofvlees tijdens het sudderen.

Gerelateerde producten


Deel: