Feestelijke Paastaart met Gevriesdroogde Toppings en Bourbon Vanille
Maak Pasen extra bijzonder met een feestelijke paastaart vol smaak. Deze luchtige cake met gevriesdroogde aardbeien en verfijnde Bourbon vanille is perfect voor een paasbrunch of dessert. De romige roomkaasfrosting en knapperige topping van gedroogde eetbare bloemen- en appelsienschijven met framboos crunch zorgen voor een heerlijke balans tussen fris en zoet. Een eenvoudig maar smaakvol recept voor Pasen!
Ingrediënten
Voor de taart:
- 1 ½ cups gevriesdroogde aardbeien (in schijfjes)
- 240 ml volle melk (kamertemperatuur)
- 6 eieren
- 2 Bourbon vanillestokken
- 2 ¼ cup cakemeel
- 1 ¼ cup suiker
- ½ cup lichte bruine suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- ½ cup ongezouten boter, op kamertemperatuur
Voor de frosting:
- 2 pakken roomkaas (200 gram)
- 1 cup ongezouten boter, op kamertemperatuur
- ½ cup gevriesdroogde aardbeien, tot poeder gemalen
- 2 Bourbon vanillestokjes
- 4 cups poedersuiker
- ¼ cup slagroom
Voor de decoratie:
- ½ cup gevriesdroogde aardbeischijfjes
- ½ cup eetbare gedroogde rozenknopjes
- ½ cup gevriesdroogde appelsienschijven
- 1 cup gevriesdroogde framboos crunch
- Verse aardbeien (optioneel)
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet drie bakvormen van 20 cm (8 inch) in en bedek met een dun laagje bloem.
Doe de gevriesdroogde aardbeien in een keukenmachine en maal ze tot een poeder. Zet dit apart voor later gebruik in de frosting.
Meng in een maatbeker de volle melk, eieren en het merg van de Bourbon vanillestokjes goed door elkaar en zet dit even aan de kant.
Meng in een grote kom de gevriesdroogde aardbeienpoeder, cakemeel, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar. Voeg vervolgens de boter toe en mix dit tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Voeg daarna de helft van het melk/ei-mengsel toe en mix dit 30 seconden. Voeg de rest van het melk/ei-mengsel toe en meng nog eens 30-45 seconden tot het beslag luchtig en glad is.
Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak de cakes 22-25 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
Klop de roomkaas en boter in een grote kom tot een romig mengsel. Voeg het gevriesdroogde aardbeienpoeder, Bourbon vanillestokjes, zout en poedersuiker toe. Mix goed door. Voeg de slagroom toe en klop alles nog eens goed door tot de frosting luchtig is.
Leg de eerste laag cake op een serveerschaal. Smeer een laag frosting op de cake en versier met gevriesdroogde aardbeischijfjes. Herhaal dit met de tweede laag cake en frosting. Eindig met de derde laag cake en een laag frosting bovenop en rondom de taart.
Versier de taart met onze gedroogde rozenknopjes, gevriesdroogde appelsienschijfjes, gevriesdroogde framboos crunch en eventueel wat verse aardbeien voor extra kleur en smaak.
Smakelijk!