Goulash
08/05/2024 Bereidingstijd: 2 u. 15 min.
Goulash met rundvlees, paprika en ui.
Vleesgerechten
Ingrediënten
- 800 gr rundsvlees in blokjes gesneden
- 350 ml rundsbouillon
- 80 gr tomatenpuree
- 2 uien
- 2 paprika’s
- Tarwezetmeel
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2-3 tl goulashkruiden
- 1 laurierblaadje
Bereidingswijze
- De uien en paprika's in stukjes snijden.
- Meng het vlees door de bloem.
- Verwarm een beetje boter in een pan.
- Bak het vlees aan alle kanten bruin, voeg vervolgens de gesneden uien, paprika's en paprikapoeder toe. Bak dit enkele minuten mee en meng dan de tomatenpuree erdoor.
- Laat alles een minuutje sudderen voordat je de goulashkruiden, het laurierblaadje en de rundsbouillon toevoegt.
- Breng het geheel aan de kook, bedek de braadpan met een deksel en laat het gedurende 2,5 tot 3 uur rustig pruttelen.
- Haal de deksel van de braadpan en laat de goulash nog even (15 min.) inkoken.