Klassieke Mosselen op z’n Best
01/07/2025 Bereidingstijd: 25 min.
Zin in een klassieke zomerse maaltijd met pit? Met de Mix voor Mosselen van Beau Spices geef je eenvoudig een smaakvolle twist aan je mosselpot. Fris, kruidig en klaar in een handomdraai — perfect voor lange zomeravonden onder de zon!
Ingrediënten
Voor 4 personen)
- 2 kg verse mosselen, goed schoongemaakt
- 1 zakje Mix voor Mosselen (ongeveer 25 g)
- 2 EL boter of olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml droge witte wijn (optioneel, anders water)
- 1 citroen (in partjes gesneden)
- Verse platte peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze
- Voorbereiding mosselen
Controleer de mosselen: haal openstaande eraf, en bestrijk kapotte of beschadigde mosselen gelijkmatig af. Spoel onder koud stromend water totdat al het zand verdwenen is. - Fruit de ui & knoflook
Verhit boter of olie in een grote mosselpan of ruime kookpot. Voeg de ui toe en bak 3–4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee, tot het geurt. - Voeg de mix & wijn toe
Strooi de Mix voor Mosselen over de ui-knoflookbasis en roer goed door zodat alle smaken vrijkomen. Giet de witte wijn (of water) erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook. - Kook de mosselen
Voeg de mosselen toe aan de pan en zet het vuur hoog. Dek af met een deksel en laat 5–7 minuten koken. Schud de pan af en toe — zodra de mosselen open staan, zijn ze klaar. Gooi dichtgebleven exemplaren weg. - Afwerking
Haal de pan van het vuur, besprenkel met citroensap en bestrooi royaal met verse peterselie.
Serveren & Tips
- Serveer met knapperig stokbrood of frietjes om in de jus te dippen.
- Voeg gerust prei of selderij toe samen met de ui voor extra smaak.
- Wissel uit met room (125 ml toevoegen aan het kooknat) voor een romige “mosselen à la crème”.
- Gebruik laurier of tijm voor een extra dimensionale kruidensmaak.