Sangria

24/06/2024 Bereidingstijd: 1 u. 30 min.
Sangria

Sangria is een cocktail gebaseerd op wijn en fruit afkomstig uit Spanje en Portugal. Er is doorgaans niet één manier om sangria te maken en er bestaan ​​in heel Spanje veel regionale variaties. Rode wijnsangria bestaat doorgaans uit een basis van rode wijn gemengd met gehakt fruit, bruisend water of limonade en een gearomatiseerde likeur. De naam stamt af van het Spaanse woord ‘sangre’ wat bloed betekent en dat verwijst natuurlijk naar de mooie rode kleur van de wijn.

De basis is de rode wijn en hier is het belangrijk om een goeie rode wijn te kiezen, aangezien deze cocktail groten deels bestaat uit deze wijn. Wij stellen een Spaanse Rioja of Merlot voor. Probeer wijnen te vermijden met een hoog tannine gehalte, de sangria zou nogal bitter kunnen nasmaken.

Je kan eventueel vers fruit gebruiken zoals sinaasappel, limoen, citroen, aardbei, appel, perzik. Maar je kan natuurlijk ook ons gevriesdroogde fruitmix gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd fruit in huis hebt en dat de smaken intensiever zijn dan vers fruit. Doordat het fruit gevriesdroogd is krijgt het dezelfde structuur en mondgevoel nadat het even geweekt heeft.


Ingrediënten

* Kan ook vervangen worden door 250ml Cava, 7up of Sprite

Bereidingswijze

We hebben een grote kan nodig waar we de wijn, spuitwater, Cointreau, kaneel en het suiker vermengen totdat de suiker mooi opgelost is.

Vul royaal aan met gevriesdroogd (of vers) fruit.

Plaats deze kom een uurtje in de koeling zodat het fruit de kans krijgt om de smaken af te geven.

Van zodra je deze kom serveert aan je gasten, vul je de glazen of de kom met veel ijs. Zodat het goed koud kan gedronken worden.


Deel: