Tagliatelle met Gerookte Zalm en Kaviaarzout
29/11/2024 Bereidingstijd: 15 min.
Deze tagliatelle met gerookte zalm en kaviaarzout is een verfijnd gerecht dat perfect is voor de feestdagen. De romige saus, gecombineerd met de subtiele ziltigheid van kaviaarzout, tilt dit gerecht naar een hoger niveau. De frisse toevoeging van citroen en dille maakt het geheel licht en in balans. Een luxueuze maaltijd die eenvoudig te bereiden is!
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 400 g tagliatelle
- 200 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 200 ml room (of kookroom)
- 1 teentje knoflook (of gebruik ons knoflookpoeder)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kaviaarzout
- 1 theelepel citroensap
- Dille (optioneel)
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Pasta koken: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar houd een kopje kookvocht apart.
- Saus bereiden: Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe (of 1/2 theelepel van ons knoflookpoeder). Laat dit kort geuren. Giet de room erbij en roer goed door. Voeg het kaviaarzout en het citroensap toe voor een verfijnde, ziltige smaak.
- Gerookte zalm toevoegen: Roer de gerookte zalmreepjes door de saus en laat alles kort opwarmen (niet koken, om de zalm zacht te houden).
- Pasta mengen: Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus. Meng goed en voeg indien nodig een beetje van het kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
- Serveren: Serveer direct op warme borden en garneer met dille en eventueel wat Parmezaanse kaas.
Waarom kaviaarzout?
Het kaviaarzout geeft een luxueuze en subtiele smaak aan dit gerecht, perfect voor een feestelijk diner. Het maakt van een eenvoudige pasta een verfijnde culinaire ervaring! Eet smakelijk en fijne feestdagen!